Українські школярі здобули срібло на Європейській олімпіаді експериментальної науки

Українські школярі вибороли срібло на Європейській олімпіаді експериментальної науки EOES-2024 — учнів запрошують до участі в наступному році.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України, передає Укрінформ. 

«З 7 до 14 квітня в Люксембурзі відбулася Європейська олімпіада експериментальної науки EOES, у якій Україна взяла участь як гостьова команда. Україна продемонструвала гідний результат — команда із трьох школярів увійшла до десятки найрезультативніших та здобула срібну нагороду. Команди виконали 2 складні експерименти, зокрема дослідження механізмів виникнення раку», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що це унікальні змагання, на яких школярі виконують експериментальні завдання з фізики, хімії та біології. В олімпіаді беруть участь лише країни ЄС: цьогоріч на ній зустрілися 46 команд із різних європейських держав.

У МОЗ поінформували, що експериментальні тури відбувалися на базі Університету Люксембургу.

У відомстві зауважили, що наступного року олімпіаду прийматиме Хорватія, тож делегація Національного центру «Мала академія наук України» за підтримки МОН уже провела попередні домовленості щодо участі України в EOES-2025.

До відбору для участі від України будуть запрошені переможці IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з хімії, фізики та біології 2024 року, які отримали І диплом, учасники Міжнародної молодіжної наукової олімпіади IJSO (International Junior Science Olympiad) 2024 та минулих років.

Фото: МОН

Источник

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top