У Польщі затримали українку за підроблення документів на мільйони доларів

Польські прикордонники затримали у Гданську 25-річну громадянку України за підроблення документів на посвідчення особи.

У помешканні жінки прикордонники виявили 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може становити близько 14,5 млн злотих (понад $3,6 млн), передає Укрінформ із посиланням на Прикордонну службу Польщі.

Встановлено, що від січня цього року в одному з орендованих помешкань у Гданську відбувалося підроблення у значних обсягах польських та іноземних документів на посвідчення особи (паспорти, візи, карти перебування, водійські права тощо), а також інші документи, що стосуються працедавців, органів страхування, лікарських дозволів тощо. Також виявлено обладнання для виготовлення підробних документів: печатки, принтери, ноутбуки, лампи тощо. Крім того, вилучено комплекти вже готових документів для відправлення по всьому світу і готівку.

Прокуратура гданської дільниці Оліва висунула громадянці України звинувачення у підробленні документів, за що їй загрожує до п’яти років ув’язнення. Жінка перебуватиме під наглядом поліції, їй заборонено виїжджати з Польщі.

Польські прикордонники взялися за виявлення осіб, причетних до підробляння документів, після затримання на початку лютого у гданському аеропорту громадянина Іраку з комплектом підроблених документів (паспорт, посвідчення особи, водійські права) громадянина Румунії.

Як повідомляв Укрінформ, торік ЗМІ писали, що в Британії все частіше фіксують випадки, коли українські біженці прибувають до країни з підробленими візами, ставши жертвами шахрайства.

Фото, відео: Прикордонна служба Польщі

Источник

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top