На благодійному заході у Берліні зібрали €20 тисяч на підтримку України

Ініціатива Berliners for Ukraine організувала другий благодійний захід Ber4UA і зібрала на підтримку України близько 20 тисяч євро.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, участь у Ber4UA, що пройшов під гаслом «Стійкість», взяли понад 200 гостей.

Зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку двох українських організацій, що відіграють важливу роль у забезпеченні стійкості українського народу під час війни: громадській організації IMPACT FORCE, яка сприяє розширенню економічних можливостей українських жінок та розвитку соціального підприємництва, та реабілітаційному центру UNBROKEN, який забезпечує лікування, протезування та реабілітацію українців, постраждалих під час війни.

«Наразі підтримка необхідна не лише героям на фронті, але й тим, хто забезпечує стійкість у тилу», – зазначила у коментарі Укрінформу ініціаторка та одна з організаторок заходу, німкеня українського походження Юлія Сінхг.

Вона підкреслила, що Berliners for Ukraine – це «ініціатива простих людей, які відчувають солідарність з Україною». Водночас Сінхг визнала, що організувати цю благодійну акцію виявилося набагато складніше, ніж на початку повномасштабного російського вторгнення. Перший Ber4UA в травні 2022 відвідали 150 гостей, і лише за один вечір було зібрано понад 40 тисяч євро.

«Тоді, коли німецький уряд говорив багато правильних речей, але вагався з допомогою, наші зусилля були спрямовані на допомогу територіальній обороні та шпиталю в Ірпені. Згодом ситуація змінилися, тому цього разу ми вирішили сфокусуватися на допомозі конкретним людям, а військову частину залишити урядам», – розповіла ще одна організаторка Юдіт Вашархеї-Кондор.

Цього разу захід довелося перенести майже на 5 місяців.

На благодійному заході у Берліні зібрали €20 тисяч на підтримку України / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Источник

To Top