КУЛЬТУРА

В Ізяславі провели торги з продажу колишньої бібліотеки вартістю понад 2 мільйони гривень

Після укрупнення районів бібліотека перестала працювати, а приміщення передали на баланс сектору культури та туризму Ізяславської міської радиПісля укрупнення районів бібліотека перестала працювати, а приміщення передали на баланс сектору культури та туризму Ізяславської міської ради. Фото: prozorro.sale

Фарматевтична компанія запропонувала за будівлю бібліотеки понад 2,5 мільйона гривень.

Ізяславська міська рада провела успішні торги з продажу будівлю колишньої бібліотеки. Хмельницьке підприємство запропонувало за будівлю 2,5 мільйона гривень. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”.

На продаж виставили нежитлову будівлю на вулиці Незалежності, 13. Загальна площа споруди складає 873,8 квадратних метра. Будівля має електропостачання, водопостачання та водовідведення, індивідуальне газове опалення.

1

Будівлю намагались продати з 2022 року. Фото: prozorro.sale

Варто зазначити, що раніше у будівлі по вулиці Незалежності, 13 в Ізяславі діяла районна бібліотека. Вона була створена у 1926 році. В мережу бібліотеки входили 37 публічних бібліотек, з них 2 районні (для дорослих і дітей), 35 сільських бібліотек. Будівля на вулиці Незалежності була основною спорудою районної бібліотеки.

В 2017 році в цій будівлі брати Капранови презентували книгу «Забудь-річка», яку писали впродовж чотирьох років у райцентрах області.

Після укрупнення районів бібліотека перестала працювати, а приміщення передали на баланс сектору культури та туризму Ізяславської міської ради.

Зараз у Ізяславі працює центральна бібліотека за адресою: вулиця Шевченко, 40А.

Продати будівлю міськрада намагалась з 2022 року.

Тоді сайт “Є” ye.ua писав, що будівлю по вулиці Незалежності, 13 виставили на продаж стартовою вартістю 4,92 мільйона гривень. Але на аукціони, які проходили неодноразово, учасники не приходили.

Через відсутність пропозицій аукціон скасували навіть після зменшення ціни вдвічі. І ось перша вдала спроба проведення аукціону.

При стартовій ціні 2,4 мільйона гривень єдиний учасник торгів – ТОВ “Вітаком” запропонувало за будівлю два мільйона 511 тисяч гривень. Ця фірма зареєстрована у Хмельницькому та займається продажем фармацевтичних товарів. Директором та засновником ТОВ “Вітаком” є Віталій Панченко.

Тепер переможці торгів мають сплатити запропоновану суму.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав, що виконавчий комітет Шепетівської міської ради також продав будівлю колишньої бібліотеки.

To Top