КУЛЬТУРА

Фірма з Дніпра виграла третій аукціон на видобуток піску біля Нетішина

Пройшли чергові торги на видобуток піску біля НетішинаПройшли чергові торги на видобуток піску біля Нетішина. Фото: ілюстративне nadra.info

В аукціоні взяли участь три підприємства.

Державна служба геології та надр України провела чергові торги з продажу спеціального дозволу на користування надрами з видобування піску на ділянці неподалік Нетішина. Під час аукціону вартість дозволу зросла з 752-х тисяч гривень до 11 мільйонів гривень. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”.

Мова йде про продаж спеціального дозволу на видобуток піску на ділянці Горинська-1.

Ділянка розташована на відстані 1,2 кілометра на південь від західної околиці Нетішина. Енергопостачання майбутнього кар’єру можливе від електромережі Хмельницької АЕС, що проходить поблизу ділянки робіт вздовж автодороги.Через територію родовища проходить залізниця Київ-Ковель. Найближча залізнична станція – Кривин – розташована в 7,5 кілометрах від місця робіт.

На продаж Держгеонадра виставили спеціальний дозвіл на дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням піску. Мова йде про дозвіл на користування надрами протягом 20 років.

Стартова ціна дозволу була 752,6 тисячі гривень. В аукціоні взяли участь три підприємства: ТОВ “Брайт-Кварц”, ТОВ “Явір Транс” та ТОВ “Пісок-ресурс”, яке і виграло торги, запропонувавши 11 мільйонів гривень.

Це підприємство створене лише 15 грудня 2023 року у Дніпрі. За даними сайту YouControl директором та засновником є Олена Мозгова. Олена Мозгова також є співзасновником фірми “Гесла ЛТД”, в якій її партнером є власник заводу сухих будівельних сумішей “Біон” В’ячеслав Лобода.

Тепер переможці мають підписати протокол та сплатити запропоновану суму.

Раніше сайт “Є” ye.ua вже писав, що ТОВ “Пісок-ресурс” виграло два аукціони на отримання спеціального дозволу з видобутку піску на ділянці біля Нетішина. Таким чином, фірма з Дніпра за вже три спецдозволи запропонувала 33 мільйони гривень. Наразі переможці торгів вже підписали договір на придбання спецдозволу по Нетішинській ділянці щодо другого дозволу.

To Top