КУЛЬТУРА

Агрохолдинг Гереги в 12 разів підняв ціну права оренди землі на аукціоні в Чемерівцях

Аукціони провели за допомогою Прозорро.ПродажіАукціони провели за допомогою Прозорро.Продажі. Фото: ілюстративне zn.ua

За продаж права оренди на три ділянки бюджет громади може отримати 700 тисяч гривень.

Чемеровецька селищна рада провела три аукціони з права оренди земельних ділянок. За результатами аукціону бюджет громади може отримати 700 тисяч гривень. Найбільшу суму – 380 тисяч гривень – має заплатити агрохолдинг нардепа Олександра Гереги. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”.

Мова йде про продаж права оренди на дві ділянки сільськогосподарського призначення та одну ділянку для будівництва адміністративних або ж офісних будівель.

Зокрема, на торги виставили право оренди на земельну ділянку, яка розташована у Чемерівцях на Гусятинському шоссе поряд з автовокзалом.

1

Розташування ділянки на мапі

Площа ділянки становить 0,6236 гектара, а цільове призначення – для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю.

Стартова ціна права оренди земельноїх ділянки становила 192 тисячі 510 гривень. На торги прийшли два підприємства.

Комунальне підприємство “Комсервіс” Чемеровецької селищної ради запропонувало за право оренди ділянки 200 тисяч гривень. Але найбільша пропозиція була у ТОВ “Ринторгбуд” – 204 тисячі гривень.

Ця фірма створена наприкінці лютого 2024 року. Засновником вказаний Микола Назарчук. Він є керівником кількох підприємств, які за даними аналітичної системи YouControl входять до групи впливу екснардепа Володимира Старовойта. За даними медіа, Старовойту належать кілька ринків у Києві та Житомирі, а також мережа МАФів в різних містах.

Також на торги виставили право оренди двох сільськогосподарських земельних ділянок.

Так, на торги виставили право оренди на земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства площею 14 гектарів. Земля розташована за межами села Сокиринці.

Стартова ціна права оренди становила 30 тисяч 56 гривень. На торги прийшли п’ять учасників. В результаті аукціону найбільшу суму запропонуло ТОВ “Агрохолдинг-2012” бенефіціаром якого є нардеп Олександр Герега. Його підприємство запропонувало за право оренди землі 380 тисяч 100 гривень.

Крім того, на аукціон виставили право оренди на земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства площею 6 гектарів за межами селища Чемерівці. Стартова ціна оренди землі складала 12 тисяч 663 гривні.

Переможцем аукціону, в якому торгувались шестеро учасників, став ФОП Гречанюк Микола Пилипович. Він запропонував за право оренди землі 120 тисяч 200 гривень.

Після сплати запропонованих коштів всі переможці торгів зможуть укласти орендні угоди терміном на сім років.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав, що Городоцька міська рада провела одразу чотири аукціони на передачу в оренду земельних ділянок загальною площею понад 120 гектарів. Переможцем всіх аукціонів стало ТОВ “Епіцентр К” нардепа Олександра Гереги.

To Top