КУЛЬТУРА

Компанія Гереги запропонувала 46 мільйонів за права оренди землі у Городку

Від продажу права оренди бюджет у Городку може отримати в десять разів більше, ніж стартова ціна земельних ділянокВід продажу права оренди бюджет у Городку може отримати в десять разів більше, ніж стартова ціна земельних ділянок. Фото: ілюстративне prozorro.sale

В оренду передаються земельні ділянки площею 120 гектарів.

Городоцька міська рада провела одразу чотири аукціони на передачу в оренду земельних ділянок загальною площею понад 120 гектарів. Переможцем всіх аукціонів стало ТОВ “Епіцентр К” нардепа Олександра Гереги. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”.

Більшість ділянок розташовані неподалік колишнього кагатного поля, де раніше компанія Гереги вже виграла торги на право оренди земельної ділянка площею 50 гектарівІ ось зараз ця фірма знову виграла торги на право оренди 120-ти гектарів.

Зокрема, на торги виставили право оренди земельної ділянки розміром 99,4 гектара. Стартова вартість продажу права оренди складала 2 мільйони 187 тисяч гривень. На торги прийшли ТОВ “Тедлс”, яке належить Людмилі Собуцькій – власниці футбольного клубу “Агробізнес”, ТОВ “Епіцентр К” Олександра та Галини Гереги та ТОВ “Веллард”.

Якщо ТОВ “Тедлс” та ТОВ “Веллард” сформували свої пропозиції близькі до стартової ціни, то ТОВ “Епіцентр К” одразу запропонував за право оренди ділянки 37,8 мільйона гривень.

1
Скріншот з торгів на “Прозорро.Продажі”

Ці три компанії також прийшли на торги з права оренди ще двох земельних ділянок. Результат був аналогічний. ТОВ “Епіцентр К” пропонувало за оренди землі ціну на порядок вищу за конкурентів.

Так, за право оренди земельної ділянки комунальної власності, площею 8,9 гектара і стартовою вартістю 384 тисячі гривень, фірма Гереги запропонувала 3 мільйони 411 тисяч гривень.

Ще одна ділянка має площу 10,72 гектара, а стартова вартість продажу права оренди була 235,9 тисячі гривень. ТОВ “Епіцентр К” запропонувало за право оренди цієї землі 4 мільйони 84 тисячі гривень.

Всі три ділянки планують передати в оренду на 35 років. Земля розташована на вулиці Заводська площа у Городку.

Також всі ділянки мають цільове призначення: для розміщення та експлуатації підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості з умовою переробки сільськогосподарської продукції та іншого виробництва на інноваційних, високотехнологічних і екологічних підприємствах.

Крім того, пройшли торги з права оренди на ще одну ділянку в Городку – площею 1,60 гектара, яка розташована за адресою по вулиці Олександра Дезіка (колишня Саксаганського).

В цьому випадку ділянка також пропонується для розміщення підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, але високотехнічність та екологічність вже не обов’язкова. Стартова ціна продажу права оренди складала 90 тисяч 373 гривні.

В цьому випадку також на торги прийшли три учасники.

Цвяк Анатолій Якович запропонував за право оренди землі 711,5 тисячі гривень, Гуменюк Микола Іванович вказав ціну – 713 тисяч гривень, а ТОВ “Епіцентр К” запропонувало 727 тисяч гривень.

Право оренди продається на 10 років.

Таким чином за право оренди чотирьох земельних ділянок фірма нардепа має сплатити понад 46 мільйонів гривень.
 

To Top