Новини Тернополя

У княжому місті на Тернопільщині будують пішохідний міст

У Теребовлі тривають будівельні роботи пішохідного моста, що проходить через річку Гнізна та зв’язує старе місто з центральною частиною Теребовлі. Про це повідомляють у Теребовлянській міській раді.

На пішохідному мосту вже встановили та змонтували металеві ферми. Наразі працівники підрядної організації проводять роботи з влаштування настилу з декоративно-штампованого бетону. Далі монтуватимуть сходові марші, пандуси, бильця та облаштують зону відпочинку.

“Завдяки великим зусиллям довелося провести зміни до проєктно-кошторисної документації, замовити експертизу.

Нагадаємо, демонтаж старого моста та будівництво нової конструкції розпочались у 2019 році. У 2020 році через нестачу коштів роботи довелося «заморозити». Через початок повномасштабного вторгнення росії на територію України будівництво теж не могло продовжуватись. Лише цього року будівельні роботи вдалося відновити.

До слова, пішохідним мостом щодня переходили тисячі мешканців громади. Новий міст стане окрасою Теребовлі й привабить не тільки містян, а й туристів. Люди матимуть нову відпочинкову зону, щоб помилуватися красою княжого міста”, – зазначають у міській раді.

To Top