Новини Берегово

В Берегові відкрили навчальний центр «Матіас Корвінус Колегіум»

В Берегові відкрили навчальний центр «Матіас Корвінус Колегіум»

30/09/2023


Перегляди
4091


Коментарі
2

Навчальний заклад розташувався в колишньому “Білому камені”

24 вересня в Берегові відбулося урочисте відкриття навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум» (Mathias Corvinus Collegium (MCC). 

На заході були присутні міністр, керівник Офісу прем’єр-міністра Угорщини Ґерґей Ґуяш, голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, генеральний директор МСС Золтан Салаі, очільник Берегівської територіальної громади Золтан Бабяк, директорка Берегівської філії навчального центру МСС Беата Добша, та інші особи.  Перерізавши символічну стрічку, вони відкрили новий центр закладу в Берегові.

Корвин.jpeg

(с) світлина Карпатський Об’єктив

Очільник обласної військової адміністрації поєднав відкриття із зустріччю з угорським міністром, прокоментувавши захід так: "Під час зустрічі обговорили питання двосторонньої співпраці й разом узяли участь в урочистих заходах з нагоди початку нового навчального року в Берегівській філії навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум», яка цьогоріч розпочала свою роботу в оновленій будівлі. Оглядаючи заклад, приємно було бачити на полицях книги й альбоми українських письменників, художників, багато літератури знаменитих європейських та угорських авторів, діячів культури й мистецтва. Усе це свідчить про широкий спектр можливостей для розвитку молодих поколінь. Виступаючи перед присутніми, вихованцями та працівниками філії, подякував нашим захисникам за безмежний героїзм і можливість продовжувати освітній процес у відносній безпеці. На урочистих заходах лунав державний гімн  України, слова якого звучали дитячими голосами вихованців закладу. Гучні та мелодійні, ці голоси справили незабутні враження."

Примітно, що заклад розташувався в будівлі, відомій берегівчанам як ресторан "Білий камінь". Багато років тривала його перебудова та реконструкція, але як оновлений ресторан він так і не запрацював. В ході реконструкції історична будівля, яка складала стрункий архітектурний ансамбль з симетричною їй будівлею (в якій нині, також реконструйованій, розташований супермаркет "SPAR" та інші магазини), втратила свій автентичний вигляд, та збільшилась в розмірах.

IMG_20230929_165250_1.jpg

IMG_20230929_165429_1.jpg

На старовинній світлині видно, як виглядала споруда в оригіналі:

Корвина1.jpg

To Top