Новини Берегово

На Боржаві відбулося Третє прибирання річки

На Боржаві відбулося Третє прибирання річки

29/09/2023


Перегляди
177


Коментарі
0

По його результатах з’явилося звернення до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів

Як і анонсувалося,  29 вересня на Боржаві, біля Квасова, пройшло Третє прибирання річки Боржава, про що повідомив його учасник, екологічний активіст Віктор Бучинський:

борж1.PNG


 
Окрім результатів у вигляді розчищених заторів та зібраних відходів, з’явилося також відкрите звернення до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, від учасника заходу, екологічного активіста, волонтера, керівника низки екологічних проєктів, донеччанина Артема Приходько, якому теж небайдужа доля нашого краю:


Звернення до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 


Шановний Руслан Олександрович, звертаємось до Вас із проханням допомогти нашому другу – екоактивісту й волонтеру із Закарпаття Віктору Бучинському – вирішити питання із складським приміщенням під станцію сортування сміття. 


Наразі це єдина сортувальна станція у м. Берегове на Закарпатті. Підприємство називається Громадська організація "ЕКОЛОГІЧНИЙ РУХ "КОЛЬОРОВІ БАКИ" і функціонує вже 3 роки. Віктор робить велику справу для збереження довкілля: окрім прийому й сортування пластику та іншого сміття він також займається очищенням річок у регіоні (Тиса й Боржава). 


Через зниження ціни на нафту сировина з переробленого сміття значно здешевшала, і наразі її ніхто не купує (на сьогодні на підприємстві лежить близько 15 тонн пластику, а також папір та інше сміття). 


Тож сплачувати оренду Віктору нема з чого. Він намагається втримати свою справу з останніх сил. Вже витрачені кошти із сімейного бюджету, але на подальшу роботу ресурсів зовсім не вистачає. 


Зараз закінчується термін оренди, яку сплачувати надалі Віктор не має можливості. Йому треба звільнити територію та вивезти матеріали, сировину тощо. Просимо Вас підтримати ініціативу Віктора й допомогти йому продовжувати таку потрібну для екології справу. 


Зв’язатися з Віктором: 
https://www.facebook.com/viktor.buchynskyy 
+38 097 968 75 91 

To Top