Новини Львова

Митці Сокальщини привітали рідне місто із Днем народження виставкою “Насущне” –

30.05.202330.05.2023

Новини

28 травня філія ЛМІР музей “Людина.Земля.Всесвіт” презентувала виставку живопису митців Сокальщини “Насущне” приурочену до Дня народження Сокаля. На виставці було представлено 27 робіт, тринадцятьох талановитих авторів. Ініціатором виставки є Президент Благодійного фонду “Майбутнє України.Сокальщина.” Юлій Лукомський. Відкривала виставку завідувач філії – Наталія Покотюк.

Однією з учасниць виставки є Лідія Матвієнко, яка представила 2 роботи “Бентежний потік” та “Взаємозв’язки.Великий перехід”.

“Невидимі і кармічні ниточки, взаємозвʼязки, все як і в космосі, так і в організмі. «Що внизу, те і в горі», – писав ще коли – коли Гермес Трисмегіст (ізумрудні скрижалі Тота Атланта). Одні звʼязки рвуться, інші формуються. І з усього цього народжується вихор одухотворень (бо все живе навколо), і воля двигає людину в її свідомості, і настає час для зміни реальності, час для Великого переходу. Скільки тих Великих переходів (сачків на інший рівень)? Ніхто не скаже, бо лиш роблячи один крок, згори приходить навігація, яким буде наступний. Бо на все воля твоя, не моя. Іти до Духа – підійматися у свідомості, рости, крок за кроком, не могти не йти – закладено як імпульс в природі людині. Чуючи імпульси та діючи разом з ними – твориться воля Вищого. А це і є сенс, те, що веде і підіймає.” – Лідія Матвієнко про картину “Взаємозв’язки.Великий перехід”.

Ще однією учасницею є Христина Прийма авторка 3 робіт представлених на виставці “Осоння”, “Жовта сукня” та “Липень”. Христина Прийма народилася у 1980 р., в м. Сокаль Львівської області.
Навчалась у Львівський національний університет ім. І. Франка на юридичному факультеті , згодом здобула освіту у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі художнього текстилю.
Є активною учасницею всеукраїнських пленерів та виставок, зокрема «Сни перелітних», виставкова експозиція «V – Щорічного міжнародного фестивалю параджанова на Левандівці», «Виставка художників Сокальщини та Львова» та ін.

Художниця працює у галузі живопису та художнього текстилю.
Образ птаха, який наскрізно проходить через творчість мисткині набуває особливих алегорично-символічних характеристик. В гармонійному поєднанні з людськими образами та рослинними елементами, символ міфічного птаха стає одним з основних у серії її мальовничих робіт.

Працівники музею запрошують всіх охочих відвідати виставку з 28 травня по 15 червня 2023 року.

Заблоцька Наталія

To Top