Новини Ужгороду

Блукав горами шість діб: у Карпатах затримали чергового ухилянта (ВIДЕО)

У Карпатах працівники прикордонної служби врятували 42-літнього чоловіка, який шість днів блукав горами та хотів незаконно перетнути кордон, щоб дістатись однієї із країн Європейського Союзу.

Про це інформує Державна прикордонна служба України.

Затриманим виявився 42-літній харків’янин. У розмові із представниками ДПСУ він повідомив, що хотів потрапити до Європи, але не думав, що шлях буде таким важким.

“Відчайдух сам прокладав собі маршрут, але зізнався, що кілька разів втрачав орієнтування у гірській місцевості та подолав пішки відстань орієнтовно від 50 до 70 кілометрів. П’ять ночей “турист” спав просто неба у спальному мішку, неодноразово чув вовків, кабанів та оленів, а в один з днів зустрів на полонині карпатську рись“, – інформують прикордонники.

На порушника склали протокол за ст.204-1, його звинувачують у незаконному перетині державного кордону. Подальшу його долю вирішить суд.

“Охоронці кордону в черговий раз попереджають про небезпеку незаконних подорожей у Карпатах, оскільки вони несуть пряму загрозу здоров’ю й нерідко завершуються трагічно. Наразі на високогірних ділянках кордону з Румунією висота снігового покриву складає від 1,5 до 2-х метрів, також прикордонники часто спостерігають різкі зміни погодних умов“, – наголосили в ДПСУ.

  • карпаты
  • прикордонники
  • ухилянт
To Top