Зеленська увійшла до складу журі учнівського конкурсу «Кулінарні батли»

Перша леді України Олена Зеленська стала членом журі конкурсу «Кулінарні батли», в якому взяли участь школярі з шести областей України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що метою конкурсу є ознайомити школярів із кулінарними професіями та розповісти про можливості фахової освіти в цьому напрямі.

До фіналу потрапили переможці регіональних етапів «Кулінарних батлів» – учні 8-9-х класів із Київської, Львівської, Одеської, Полтавської, Чернігівської та Івано-Франківської областей, а також учні професійно-технічних освітніх закладів.

Під час конкурсу десять команд змагалися у приготуванні основної страви та десерту. Зокрема, готували паелью з куркумою, чилі кон карне з куркою, панкейки з бананом і ваніллю та цитрусове печиво.

Як зауважили в ОП, кулінарні навички учнів оцінювало журі у складі першої леді, посла Швейцарії в Україні Фелікса Бауманна, міністра освіти і науки Оксена Лісового та шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

«Виявилося, дуже складно бути суддею. Адже я вболівала за кожного учасника та учасницю, радіючи, що в такі юні роки вони мають таке натхненне захоплення», – зазначила дружина Президента.

Вона наголосила, що мета реформи шкільного харчування – щоб саме такі, якісні та смачні страви, стали нормою для кожного освітнього закладу країни.

«І щоб вам і вашим друзям стало цікаво самим до цього долучитися. Щоб «здорово і смачно» стало трендом, вашим власним трендом. Бо тільки якісна їжа додає сил і настрою. Тому дуже пишаюся вами, що в такий непростий час нашої оборони ви вчитеся таких важливих і життєствердних речей», – підсумувала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, у межах програми «Зимова підтримка» безкоштовним харчуванням у школах забезпечені понад мільйон учнів початкових класів.

Реформа шкільного харчування в Україні розпочалася 2020 року з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Її основна мета – забезпечити учнів закладів освіти збалансованим і корисним харчуванням, а також популяризувати культуру здорового харчування серед дітей та їхніх родин.

Источник

To Top