НАДЗВИЧАЙНЕ

В Ужгороді горів підвал, врятовано трьох людей

Posted on

19 вересня о 00:53 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на вул. Волошина, що в м. Ужгород. Горіло підвальне приміщення приватного житлового будинку.
Для ліквідації займання до місця було направлено вогнеборців 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород. Усього працювало три одиниці основної й допоміжної техніки та 12 чоловік особового складу.
Як з’ясувалося, на час виникнення пожежі двоє людей перебували в будинку та ще 2 у його підвальному приміщенні. Саме останні й виявили осередок займання. Один з чоловіків прокинувся посеред ночі через відчуття запаху диму й не розгубившись, одразу почав шукати свого знайомого, котрий перебував в іншій кімнаті. Пробираючись по задимленій кімнаті він відшукав його та негайно вивів на свіже повітря. Вже на подвір’ї з’ясувалося, що 60-річний Віктор отримав значні опікові травми.
На той момент до місця виклику вже прибули рятувальники, котрі негайно розпочали розвідку місця пожежі. Вже зовні було видно що чадний дим заполонив і кімнати житлового будинку, що розташовані над підвалом. Начальник караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород Андрій Щерба разом із старшим пожежним Володимиром Генютою зайшли всередину помешкання. Там у задимленому приміщенні вони виявили двох власниць будинку 1934 та 1936 років народження. Одну з жінок вони піднесли до вікна та передали до рук водія 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород Артура Коваля, який знаходився на подвір’ї. Далі, підхопивши під руки іншу жінку, вивели її із небезпечної зони на свіже повітря.
Всіх трьох людей було передано до рук медиків, котрі також прибули до місця за тривожним викликом та госпіталізовано до лікувальних закладів м. Ужгород.
Далі рятувальники прийнялися за гасіння пожежі. О 01:28 вогняну стихію вдалося локалізувати й о 04:00 повністю ліквідувати. Вогнем  знищено сміття та пошкоджено частину домашнього майна. Причина займання встановлюється.
У ДСНС України у Закарпатській області

ПОПУЛЯРНІ

Exit mobile version