Новини Хмельницького

Смертельна аварія у Хмельницькому районі: ув’язнили водія, який втратив дружину та сина

Аварія сталася 23 квітня минулого року поблизу села Скаржинці Хмельницького районуАварія сталася 23 квітня минулого року поблизу села Скаржинці Хмельницького району. Фото: сектора комунікації поліції Хмельницької області

Чоловік визнав свою провину.

Три роки та шість місяців позбавлення волі — днями таке покарання Ярмолинецький районний суд призначив жителю села Перегінка. Чоловіка визнали винним у скоєнні смертельної аварії, внаслідок якої у квітні минулого року загинули його дружина та син. Про це свідчить вирок суду, винесений 19 січня.

Згідно з ним, аварія сталася 23 квітня минулого року поблизу села Скаржинці Хмельницького району. Напередодні свого дня народження 45-річний водій «Ауді 80» повертався з обласного центру додому в Перегінку. З ним у салоні сиділи 47-річна дружина й 13-річний син (вік вказаний за інформацією поліції — авт.)

Під’їхавши до перехрестя з дорогою на Перегінку, він повернув ліворуч і опинився на зустрічній смузі. Він бачив, що нею їде «Мерседес-Бенц Спринтер», але думав, що вистачить часу завершити маневр. Хоча водій мікроавтобусу почав гальмувати, зіткнення не вдалося уникнути. Легковик злетів у кювет і загорівся. Внаслідок отриманих травм загинула жінка та дитина.

«Під час розгляду справи водій «Ауді 80» визнав свою провину, не заперечив факту порушення правил дорожнього руху та розкаявся у вчиненому. Розповів, що намагався втягти дружину та сина з автомобіля. Але не зумів цього зробити: обоє були без свідомості, а автомобіль повністю охопило полум’я», — зазначено у вироці з посиланням на слова обвинуваченого.

Як повідомляє портал новини – Ярмолинецький районний суд визнав водія «Ауді 80» винним за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України. Тобто — у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей. Чоловіку призначили три роки та шість років в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на один рік. Також суд стягнув з нього понад 15 тисяч гривень за проведення різноманітних експертиз.

Наразі цей вирок не набув остаточної законної сили, адже на нього можна подати апеляцію впродовж 30 днів з дати його проголошення.

To Top