Новини Хмельницького

На Хмельниччині сільську голову підозрюють у незаконній приватизації землі

Posted on

За словами прокуратури, посадовиця хотіла привласнити 17 гектарів землі. Фото: ілюстративне freepik.com

Загальну вартість ділянок оцінюють у понад мільйон гривень.

Працівники Шепетівської окружної прокуратури оголосили підозру голові однієї зі сільських рад. Вони стверджують, що посадовиця підробила документи для приватизації 17 гектарів землі.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної прокуратури, у 2020 році обраниця громади підробила рішення сесії сільської ради про передачу в приватну власність 17 гектарі землі. Як наслідок, ділянки вартістю понад мільйон гривень виділилися на ім’я посадовиці та її чоловіка.

Однак вже після завершення виготовлення документації правоохоронці запобігли незаконному відчуженню землі. Вони наклали на неї арешт в межах кримінального провадження. Щодо сільської голови, то їй оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України

«Жінці оголошено підозру в підробці офіційних документів та розтраті майна в особливо великих розмірах: частина 1 статті 366, частина 3 статті 15 і частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Відтак їй загрожує до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування і розв’язується питання щодо обрання посадовиці запобіжного заходу», — зазначили у пресслужби Хмельницької обласної прокуратури.

ПОПУЛЯРНІ

Exit mobile version