Новини Мукачево

В Угорщині заявили, що Україні для вступу до НАТО потрібно працювати над повагою до прав нацменшин | Новини Закарпаття –

Posted on

20.01.2022 10:03
777


0

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що для вступу до Північноатлантичного Альянсу Україні необхідно здійснити низку значних змін. На його думку, “у нашій країні є проблеми з повагою до прав нацменшин”.

Про це він заявив в інтерв’ю ТАРС.

“Українцям потрібно провести низку серйозних змін, якщо вони серйозно думають про євроатлантичну інтеграцію. Про одну таку сферу я скажу конкретно: це повага прав національних меншин, тому що в України тут багато недоліків”, – сказав Сійярто, відповідаючи на запитання журналіста про те,  чи можливий вступ України до НАТО.

Сійярто пояснив, що у Будапешті не задоволені ситуацією із правами етнічних угорців в Україні.

“Їх права на освіту рідною мовою, на її використання в адміністрації, в культурі та релігії порушуються. Закон, який забороняє особам із подвійним громадянством обіймати громадські посади, є антидемократичним. Ми розуміємо, з якими викликами стикається Україна, її боротьбу за суверенітет та  територіальну цілісність, але ми ніколи не приймемо такого підходу до національних меншин”, – додав міністр.

В агентстві додали, що зараз глава МЗС Угорщини перебуває у Нью-Йорку, де візьме участь у заходах щодо лінії ООН.

ДЖЕРЕЛО

Читайте також:

П‘яна ДТП поблизу Ужгорода: обидві автівки зім‘яло вщент (ФОТО)

1011


0

ПОПУЛЯРНІ

Exit mobile version