Новини Ужгороду

На Закарпатті у дворічної дитини, батьки якої відмовилися від щеплення, підтвердили поліомієліт

Регіональна референс-лабораторія ВООЗ у Гельсінкі підтвердила ще один випадок поліомієліту в Україні – у дитини із Закарпаття.

Про це інформує ЦГЗ.

Хлопчик перебував в львівській лікарні минулого року на лікуванні іншого захворювання. 13 грудня 2021 року в нього проявились симптоми поліомієліту. Вже 28 грудня відібрані зразки направили в Центр громадського здоров’я для дослідження в референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусологічних та особливо небезпечних патогенів. На днях отримали позитивний результат.

За словами мами, дитина не щеплена через відмову батьків, ​​контактів із дітьми, які нещодавно отримали щеплення, не було. Дитина проживає в сім’ї одна, рідних братів і сестер не має. Сім’я проживає в окремому будинку, умови проживання задовільні, водопостачання децентралізоване.

Епідеміологічне розслідування можливого джерела інфекції триває.

Це вже другий підтверджений випадок поліомієліту типу 2 в Україні. Минулий раз діагноз був підтверджений у 1,5-річної дівчинки з Рівненщини, яка також не була вакцинована через відмову батьків. Тоді дитина отримала параліч кінцівки.

  • дитина
  • Закарпаття
  • полімієліт
  • щеплення
To Top