КУЛЬТУРА

На Прикарпатті вперше в Україні видали збірку віршів-присвят одного автора

Posted on

Прикарпатський письменник Ярослав Ткачівський презентував загалу свою нову книгу –  “ПІД ЗІРКОЮ РІЗДВА”.

У збірці зібрано майже 500 мудрих, веселих, сумних і життєдайних віршів-присвят, написаних автором за пів століття рідним і дорогим серцю людям, побратимам і землякам, а також поезій, присвячених видатним і славетним особистостям України та пересічним галичанам.

Поетичні присвяти – це своєрідна піввікова історія культури в персоналіях та елемент новизни в українській літературі, адже окремим томом, (окрім збірників, статей тієї чи іншої тематики), вірші-присвяти одного автора в Україні до цього часу не видавалися.

Давня й благородна традиція класиків Т. Шевченка, І. Франка, Олени Пчілки, В. Свідзінського, Лесі Українки, А. Малишка, П. Воронька, М. Хвильового, Г. Тютюнника, Д. Павличка, В. Базилевського та інших сучасних майстрів слова писати поезії-присвяти знайшла своє продовження в творчості багатожанрового літератора Ярослава Ткачівського, зокрема в панегіричному та філософському віршуванні. Занурившись у письменницькі глибини та поетичний різнобарвний світ, можливо і ви знайдете цікаві лаконічні віршовані рядки про себе та своїх ближніх.

Довідка про автора:

Письменник Ярослав Ткачівський – поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Член НСПУ з 1995 р. Нині – заступник голови Національної спілки письменників України, член Секретаріату та Правління НСПУ. Головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал».

Автор близько 50 поетичних і прозових книжок, а також 11 збірників пісень і романсів на власні вірші та аудіо компакт-диска «Пригадай собі волошки…». Лауреат багатьох обласних, всеукраїнських і міжнародних літературних премій.

Нагороджений медалями «Почесна відзнака НСПУ», «Будівничий України», «За заслуги перед Прикарпаттям», «Міць і гордість м. Івано-Франківська», Почесною грамотою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та багатьма іншими творчими відзнаками.

Ярослав Ткачівський – заслужений працівник культури України.

ПОПУЛЯРНІ

Exit mobile version