Новини Франківська

Четвертий готовий: у франківському ліцеї №18 відкрили оновлений тир – Новини Івано-Франківська

Posted on

Було три, а тепер уже чотири! У Ліцеї №18, що на вул. Тролейбусній, 7, відкрили оновлений тир. Тож тепер спробувати поприцілюватись можна у чотирьох тирах, які знаходяться в освітніх закладах нашої громади.

«Поступово розширюємо кількість тирів у нашій громаді. Наша програма з відновлення тирів в Івано-Франківську працює. Завдання – у кожній школі мати тир, щоб він служив для підготовки наших дітей. А також зараз навчання для дорослих також відбуваються у цих тирах. Крім того, ми закупили пневматичну зброю, яку передали у наші школи. Таким чином поповнюємо навчальну базу. Бо як хочеш миру – готуйся до війни», – зазначає міський голова Руслан Марцінків.

За словами заступниці міського голови Вікторії Дротянко, відтепер в одному з найбільших мікрорайонів місце для стрільб.

«Прийняли рішення відновлювати тири ще в минулому році і тоді відкрили три. А сьогодні вже готовий до роботи четвертий. Також протягом двох тижнів ми організовуємо стрільби з пневматичної зброї для всіх бажаючих франківців у 20-му, 21-му та Микитинецькому ліцеях. І тепер уже й 18-ий ліцей готовий прийняти всіх бажаючих, хто хоче мати базові знання користування зброєю. Наступний крок – організувати навчання з домедичної підготовки. Всі бажаючі зголошуйтесь, записуйтесь та приймайте участь», – додала Вікторія Дротянко.

Як розповідає директор Ліцею №18 Дмитро Чміль, школа є одна з найбільших в області, тут навчається 1730 дітей.

«Відновлення тирів для нас дуже актуально. У нас є всі умови, щоб покращити навчально-матеріальну базу, для військово- патріотичного виховання. Тим більше зараз, в період загострення ситуації на сході України і загрозою вторгнення північного сусіда. Тому навчання навиків стрільби з пневматичних гвинтівок є дуже актуальним. Сьогоднішнє відкриття тиру це свято для закладу. І велика заслуга цьому належить директору спортивної школи №3 Павлу Бойчуку», – говорить директор ліцею №18.

В свою чергу директор ДЮСШ №3 Павло Бойчук тішиться відкриттям уже четвертого тиру у місті. Адже це розширює можливості для розвитку вмінь з кульової стрільби.

«Сьогодні ми присутні на відкритті вже четвертого тиру. А перед цим було відкриття у Микитинецькому ліцеї, ліцеї №21 та ліцеї № 20. Дуже приємно, що міський голова долучився до проведення навчально –тренувальних стрільб серед дорослого населення. Бо це допоможе здобути навики практичного поводження зі зброєю та зрозуміти, що необхідно робити для влучного пострілу», – зазначає Павло Бойчук.

Дитячо-юнацька спортивна школа запрошує дітей та молодь для розвитку навиків стрілецького спорту. Крім того, найуспішніші учасники зможуть брати участь в обласних міських та всеукраїнських змаганнях.

 

 

 

 

 

 

ПОПУЛЯРНІ

Exit mobile version