Новини Львова

Друзі загиблого львів’янина передали дитячій лікарні кошти на хірургічне обладнання

Posted on

Сучасний електричний хірургічний ніж використовують у 90% операцій у дитячому центрі.

Фото: Facebook

У пам’ять про трагічно загиблого львів’янина Генадія Нечая його друзі передали кошти, які залишилися після лікування хлопця, у благодійний фонд «Крила надії». За них придбали сучасне хірургічне обладнання для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, повідомили у лікарні. 

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

Це електрокоагуляційне обладнання використовують у 90% операцій у дитячому центрі. Придбаний сучасний електричний хірургічний ніж BOWA ARC 250 з набором інструментів та аксесуарів багаторазового використання є другим комплектом у лікарні та дозволить оперувати дітей одночасно у двох операційних.

Щороку таких операцій у лікарні проводять понад 500, зокрема це й надскладні операції онкохворим дітям та операції з трансплантації органів.

Нагадаємо, що історія Генадія Нечая доволі драматична. Минулого року за нез’ясованих обставин він впав з моста та потрапив під колеса потяга. Після тривалого перебування у лікарні хлопець не вижив. Для допомоги львів’янину об’єдналося чимало людей, тож кошти, які залишилися після його лікування, друзі вирішили передати у благодійний фонд, аби про Генадія залишилася добра пам’ять, а гроші врятували життя інших.

«Для нас було дуже важливо, щоб ці кошти пішли туди, де зможуть принести найбільшу користь. Так, як Гена дуже любив допомагати людям і завжди був підтримкою для всіх нас. Думаємо, що він оцінив би наш вчинок і зрадів тому, що ми допомогли багатьом діткам, яким потрібно провести операції», – зауважили благодійники.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти зібрати кошти на лікування жінки, яка випала з 7 поверху

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий як Чорнобильська лікарня, що на вул. Дністерській у Львові, за підсумками роботи цього року визнали найкращою дитячою лікарнею України. Міністерство охорони здоров’я України відзначило Західноукраїнський дитячий медцентр за лідерство в трансформації системи охорони здоров’я.

ПОПУЛЯРНІ

Exit mobile version